what's in my suitcase? - zomerse citytrip

 BY DENISE IN TRAVEL      POSTED ON 30 APRIL 2017

De zomer is in volle aantocht en dat betekent dat het tijd is voor zomerse citytrips! Binnenkort ga ik met het vliegtuig naar een prachtige Spaanse stad, dus ik moest al mijn spullen in een koffer proppen. What's in my suitcase? Lees het hier!

Bikini's en badpakken + zonnebrillen

Aangezien we slechts een paar dagen naar het strand gaan - het is tenslotte een citytrip, neem ik slechts 2 badpakken en 1 bikini mee. Ik stop mijn zwemkleding in een aparte rugtas, die ik in mijn koffer stop, want dan kan ik het gemakkelijk pakken en weer opruimen. Verder neem ik een aantal zonnebrillen mee, waarvan 1 op sterkte.

Kleding

Mijn grootste probleem tijdens het inpakken, zijn mijn kleren. Ik heb redelijk wat zomerkleding en het is dan ook vrijwel onmogelijk om te kiezen wat ik wél en wat ik niet meeneem. Een tip hierbij is het combineren van een paar broeken met heel veel shirts en tops. In mijn koffer: 4 broeken en 10 shirts/tops.

Toiletspullen

Alle vloeibare producten doe ik in dit soort kleine toilettasjes. Onder andere make-up, gezichtsverzorging en lenzen zitten in dit tasje. Omdat ik het onhandig vind om grote flessen shampoo en body lotion mee te nemen, gebruik ik kleine samples van bijvoorbeeld de Body Shop. Ook extra haarelastiekjes, parfum (dit monstertje is La Vie Est Belle van Lancôme), nagellak en vaseline gaan erin.

Lush

Happy Hippy van de Lush is een showergel die mij ontzettend veel doet denken aan de zomer, dus op een zomerse citytrip gaat deze zeker mee. Daarnaast is dit flesje precies genoeg voor op vakantie en gemakkelijk mee te nemen. Verder neem ik ook cleansers mee in kleine bakjes die ik ooit bij de Lush heb gekregen om uit te proberen. Tea Tree Water is een verfrissende toner, ook handig tijdens warme dagen dus.

Bescherming tegen de zon

Helaas kan ik niet zo goed tegen de zon, of in ieder geval niet voor langere tijd. Daarom zijn zonnebrillen en een pet redelijk noodzakelijk. Ook zonnebrandcrème is natuurlijk niet te vergeten.

Sieraden

Ik kon het niet laten om een paar sieraden mee te nemen, maar ik heb me heel erg ingehouden. Twee kettinkjes, een armbandje en een ring vind ik toch best netjes gedaan.

Overige spullen

Hoewel er tijdens een citytrip genoeg te doen is, is het soms ook wel fijn om even te relaxen; het blijft tenslotte vakantie. Hiervoor heb ik onder andere een boek meegenomen, een paar oortjes en een laptop. Deze oortjes en het boek kunnen overigens ook van pas komen op het strand! Vergeet niet om opladers mee te nemen en een plattegrond te downloaden op je telefoon, zodat je niet kunt verdwalen. Ook zijn goede wandelschoenen en teenslippers handig. Verder heb ik één warme trui en een zomerjasje meegenomen, just in case. Pyjama’s en ondergoed; niet te vergeten. Controleer van tevoren even of er in jouw hotel of appartement voldoende handdoeken et cetera aanwezig zijn, zodat je deze niet mee hoeft te slepen. En natuurlijk kun je onder geen enkele omstandigheden je ID-kaart/paspoort, geld en reisdocumenten thuis laten.


Nu alles in één koffer proppen, met moeite de ritssluiting dicht krijgen, en je bent klaar om te gaan! Wil jij weten waar in Spanje ik precies ben?  Volg mij dan op Instagram:

 brooklynmorning