VALENCIA CITY GUIDE

 BY DENISE IN TRAVEL      POSTED ON 2 AUGUST 2017

Het is alweer een tijdje geleden dat ik vertrok naar het zonnige Valencia. In de periode dat ik daar was, heb ik heel veel mooie plekjes gezien, lekker en minder lekker gegeten en is mij redelijk duidelijk geworden hoe je het beste van de ene naar de andere plek kunt komen zonder onnodig veel geld uit te geven. Dit zijn de do’s en don’ts, met tips voor restaurantjes, mooie gebouwen, shoppen en andere activiteiten!

Verblijf

Op Airbnb vind je ontzettend veel leuke, knusse appartementjes in het centrum van deze Spaanse stad. Van modern tot ouderwets en van een prachtig uitzicht tot totaal geen uitzicht; alles is wel te vinden. Mijn aanrader is om een appartement te zoeken in Old Town, zodat je dichtbij restaurantjes, bezienswaardigheden en supermarkten verblijft. Daarnaast is het in Old Town gewoon super mooi. Vergeet ook niet te controleren of er een airco is, anders is de kans dat je in de zomer overleeft vrij klein.  

Vervoer

Als je in Valencia bent, kom je ongetwijfeld een paar Nederlanders op de fiets tegen. Fietsen huren in Valencia is namelijk niet zo duur en je kunt er gemakkelijk mee van de ene plek naar de andere komen. Daarnaast zijn er behoorlijk wat fietsverhuurbedrijven, die ook tours door de stad organiseren. Toch werden wij van tevoren gewaarschuwd door onze Airbnb-host, over het feit dat Spanjaarden niet gewend zijn aan fietsers en er dus weinig rekening met je gehouden wordt.  

Dit is dan ook de reden dat wij, wanneer we bijvoorbeeld naar het strand gingen, de taxi namen. Zoals in veel steden, rijden taxi’s hier gewoon rond en kun je ze aanhouden, zodra je vervoer nodig hebt. Het is zeker niet duur en daarnaast zijn de taxichauffeurs zeer vriendelijk. Story time: Toen wij met de taxi naar La Más Bonita gingen, hebben we de hele weg met de chauffeur zitten praten over voetbal. Hij is voetbalcommentator op de radio en was een paar keer in Nederland geweest voor zijn werk, waardoor hij sommige Nederlandse voetballers kende. Ook vertelde hij ons over het voetbal in Valencia. Taxi’s zijn in Valencia dus een ideaal vervoersmiddel.  

Verder is er een soort tram, maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt.  Het schijnt goedkoper te zijn om met de taxi te gaan.

Eten

Een paar maanden geleden kon je hier al lezen over de leukste hotspots in Valencia. Naast deze drie restaurantjes, zitten er aan elke straat minstens een paar restaurants, waar je even een blik op de kaart kunt werpen.  

Tijdens ons verblijf in Valencia, hebben we vooral in Old Town gegeten. Super leuk om te doen is een drankje bij Cappuccino Grand Café aan Plaza de la Reina, waar je tussen 7 en 9 uur ’s avonds gebruik kunt maken van het gratis buffet. Als je echt zin hebt in patat, dan kun je terecht bij Las Fritas aan Plaza de Santa Caterina.

De locals halen hun groente, vis en ander eten bij Central Market, een overdekte markt. Toch is alles hier redelijk prijzig en zou ik eerder eten kopen bij de supermarkt, waar het net zo vers is.

Typisch Valenciaans is horchata, een drankje gemaakt van onder andere aardamandelen. Ik vond het niet zo bijzonder, maar het is het proberen waard. 

10 dingen die je moet doen in Valencia

1. El Miguelete Tower beklimmen. Dit is een klokkentoren in de gotische stijl, met een prachtig uitzicht over de hele stad. Je kunt vanaf hier zelfs de zee zien. Je vindt deze toren in Old Town, de entreeprijs is €2,- (voor kinderen slechts €1,-).

2. Wandelen door het prachtige park: Jardín del Turia. Het is een langgerekt park, dat vanaf het noorden van Valencia bijna tot aan het strand reikt. Ontzettend leuk is, om van tevoren wat eten in te slaan bij een supermarkt of een bakker en vervolgens in het park te picknicken, in de schaduw van een boom.

3. Wanneer je zin hebt om te shoppen, dan moet je bij Carrer de Colón zijn, dé winkelstraat van Valencia. Er zijn hier een paar gebouwen die wat weg hebben van de Bijenkorf en daarnaast zijn er erg veel winkels.

4. Eén of meerdere van deze hotspots bezoeken.

5. Street art bewonderen. In Valencia zijn bijna in elke straat wel kunstwerken te zien, vooral in Old Town. Deze poppetjes vind je op verschillende plekken in de stad. Hoeveel spot jij er?

6. Niet per se in Valencia, maar als je in Spanje bent, dan moet je patatas bravas eten. Ook is er een bepaald soort ijs, Leche Merengada, wat heerlijk is.

7. Zonder kaart op pad gaan en gewoon verdwalen in alle prachtige straatjes, soms even ergens neerstrijken op een terrasje en dan weer verder wandelen, het liefst met een ijsje in je hand.

8. The City of Arts and Sciences bezoeken. Deze moderne architectuur is even totaal wat anders dan je gewend zult zijn van Valencia, maar heel indrukwekkend.

9. Naar het strand! Valencia kent prachtige stranden, met een boulevard. Wanneer je even geen zin hebt in alle toeristen, kun je het beste naar het uiteinde van het ‘La Malvarrosa’ strand gaan. Hier is ook een soort van boulevard, met terrasjes en restaurantjes, zoals La Más Bonita.

10. Vlakbij het strand en de haven, vind je Blue Marina & The Roof. Hier kun je plaatsnemen op het dakterras voor drankjes, en beneden is een restaurant. Tip: ga hier niet heen als er veel wind staat.  

Don’ts

Terwijl wij in Old Town verbleven, hebben we ook het stadsdeel Ruzafa bezocht. Terwijl je op internet veel restaurants in deze buurt kunt vinden, zag alles er een beetje verlaten en gesloopt uit. Het kan zijn dat dat een momentopname was, maar ik zou het niet aanraden.

Door onze Airbnb-host werd de dierentuin ons afgeraden, vanwege de slechte omstandigheden voor de dieren daar.

Verder raad ik de typisch Valenciaanse paella af, aangezien daar onder andere konijn en slakken in zitten. Wat wel lekker is, is de vegetarische paella.

Dingen waar je rekening mee moet houden

Alle Spanjaarden houden een siësta. Dit houdt in dat de meeste restaurants en winkels sluiten rond twee of drie uur in de middag en dan in het begin van de avond weer openen.

Verder zijn er in Valencia uitzonderlijk veel bedelaars. Je moet zelf bepalen of je wat aan ze geeft of niet, maar houd er wel rekening mee dat sommigen erg opdringerig overkomen en je dus wel sterk in je schoenen moet staan.

Foto's en andere leuke ideeën

Voor een nog betere impressie van Valencia, kun je hier en hier lezen over al mijn avonturen. Daarnaast heb ik de galerij geüpdatet, waar je alle gemaakte foto’s kunt vinden!

Veel plezier in Valencia!

 brooklynmorning

 brooklynmorning