NYC: 5 INSTAGRAM-ACCOUNTS

 BY DENISE IN NYC      POSTED ON 12 MARCH 2017

Hoewel ik zelf niet in New York woon, heb ik soms wel een beetje het gevoel alsof ik er ben. Dat komt vooral door de Instagram-accounts die ik volg, waarop New Yorkers foto's van hun favoriete bezienswaardigheden, eettentjes en plekjes in New York delen. Omdat ik vooral hiervan dus alle New York vibes krijg, leek het mij toepasselijk om voor de eerste New York blogpost mijn 5 favoriete NYC Instagram-accounts onder elkaar te zetten!


(note: alle afbeeldingen zijn klikbaar!)

@viktoria.dahlberg

Dit is zonder twijfel mijn favoriete account! Viktoria woont in New York en heeft een prachtig appartement in Williamsburg, Brooklyn. Ze deelt foto's van zowel haar eigen appartement en zichzelf, als van mooie plekjes in New York. Aan schattige koffie- en lunchtentjes ook geen gebrek. Haar feed is echt ge-wel-dig en ik ben best wel een beetje jaloers op haar leventje in New York. Bij de meeste van haar foto's staan de locaties erbij, zoals je hierboven kunt zien.

@bushwickblues

Op dit account kun je hele mooie kiekjes van Brooklyn vinden. Voornamelijk worden er foto's gepost van de omgeving (denk aan huizen, bruggen en gebouwen), maar af en toe ook favoriete bars, schattige winkeltjes, gezellige cafe's en restaurants, zoals natuurlijk Five Leaves.

@pictures_of_newyork

Zoals de naam van het account al zegt, vind je hier foto's van New York. Hier worden vooral gebouwen als de Empire State Building en city views geplaatst. Ook via Instagram Stories worden dagelijks wat beelden uit New York gedeeld, meestal met de locatie erbij, wat erg handig is. Daarnaast wordt bij veel van de foto's uitleg gegeven over de plek, zoals bijvoorbeeld West Village en gebouwen als The Ansonia. Dit account is vooral voor de mensen die van de skyscrapers en uitzichten houden!


@new_fork_city

Voor iedereen die meer van eten houdt dan van wat dan ook, is er @new_fork_city. Dagelijkse posts laten je het lekkerste eten in New York zien, variërend van grilled cheese tot ijs tot pizza. Soms komen er wat andere steden in de wereld tussendoor, zoals Barcelona en Londen, maar over het algemeen is het allemaal heerlijk eten uit New York.
@timeoutnewyork

Als je zoekt naar wat meer cultuur, dan is dit account voor jou! Eigenlijk is dit een soort van mix van alle bovenstaande accounts, want je kunt er echt van alles vinden. Restaurants, bars, musea, exposities, gebouwen en zelfs de bankjes in Central Park. Het is het Instagram-account van het tijdschrift Time Out, online te vinden op www.timeout.com.

Voor alle New York vibes kun je dus naar deze accounts gaan! Als je Brooklyn Morning wilt volgen op social media, dan kan dit ook!

 brooklynmorning

 brooklynmorning