KERSTMARKT IN DÜSSELDORF

 BY DENISE       POSTED ON 19 DECEMBER 2016

Straten vol met vrolijke mensen en kersthuisjes, overal lichtjes, de geur van eten… Kerstmarkten hebben mijn hart! Als je écht in de kerststemming wilt komen en samen met mij wilt nagenieten, kun je hier lezen over mijn tripje naar Düsseldorf.

Op 17 december, zo rond half 9, vertrokken Manon en ik samen naar Düsseldorf. Aangezien we een georganiseerde busreis hadden geboekt, hoefden wij niet op de weg te letten (wat overigens wel handig was, want we verdwalen altijd). In de bus aten we kerststol en keken we The Spirit of Christmas, die ik van tevoren op Netflix gedownload had - deze nieuwe functie redt levens.

Toen we in Düsseldorf aankwamen, besloten we achter de menigte aan te lopen richting het eerste pleintje. Het enorme reuzenrad was echt adembenemend mooi. De lampjes en de kersthuisjes brachten ons in de ultieme kerststemming, en we besloten meteen te beginnen met shoppen. Van koekharten tot kerstballen, van braadworst tot warme chocolademelk…

Op elke hoek van de straat waren zowel pretzels (of zoals de Duitsers het zeggen: Brezels) als Glühwein te vinden. De geur van eten kwam in vleugjes langs. Na wat kerstinkopen konden we dit niet meer weerstaan en hebben we heerlijke aardappeltjes gegeten, gevolgd door een crêpe met suiker en kaneel.

We liepen van kerstmarkt naar kerstmarkt en kwamen uiteindelijk bij de schaatsbaan uit. Hier hebben we Kinderpunsch gedronken (het smaakte naar warme appelsap en was ontzettend zoet) en gekeken naar de schaatsende kinderen, die van top tot teen waren ingepakt met jassen, sjaals en handschoenen.

Nadat we het grootste gedeelte van de kerstmarkten hadden gehad, werd het tijd voor de P.C. Hooftstraat van Düsseldorf: de Königsallee. Hier zijn winkels zoals Gucci, Prada, Louis Vuitton, Dior en Chanel te vinden. Ook hier hingen natuurlijk kerstlampjes!

Aan het einde van deze straat kwamen Manon en ik erachter dat we het ‘shop till you drop’ motto een beetje te serieus hadden genomen en namen we even pauze om wat te drinken. Ondertussen had ik het geniale plan bedacht om pizza mee de bus in te smokkelen, zodat we die onderweg op konden eten. We liepen snel naar de Pizza Hut, waar we een hele tijd op onze pizza hebben staan wachten, jaloers kijkend naar alle etende mensen. Met een milkshake en een pizza Margherita renden we tussen de slenterende mensen door naar de bus (geloof me, dit is moeilijker dan je denkt).

Als ik vandaag iets heb geleerd over Düsseldorf, dan is het dat iedereen de hele dag Glühwein drinkt. Maar echt: de hele dag. Verder is het verkeer ontzettend goed geregeld en is Düsseldorf eigenlijk een hele mooie stad met een vleugje van Amerika (grote warenhuizen, meer McDonald’s vestigingen dan ik kon tellen). Met een voldaan kerstgevoel vertrokken Manon en ik naar huis.