FALL IN THE CITY  AMSTERDAM

 BY DENISE IN TRAVEL      POSTED ON 5 NOVEMBER 2017

Herfst is het perfecte seizoen om te verdwalen in de stad. Langs de grachten kleuren de bomen goudgeel, op elke hoek vind je een koffietentje om op te warmen. Het wordt steeds vroeger donker, en dat betekent steeds meer sfeervolle verlichting. Dit zijn de leukste herfstactiviteiten in Amsterdam!

Turn on the Lights

Op 16 november is het weer zover: de feestmaand wordt geopend! Dit wordt gevierd met een spectaculaire show en eindigt in het ontsteken van alle lampjes aan het gebouw van De Bijenkorf. Vervolgens is het koopavond bij De Bijenkorf: je kunt hier tot 22:00 uur shoppen! Perfect om alvast wat kerstcadeautjes in te slaan dus.

Vondelpark

Hoewel het Vondelpark in de zomer de place to be is, zijn herfstdagen hier ook erg mooi. Met koffie in je hand langs de paden wandelen en het park zien veranderen in de herfstkleuren klinkt als een typische herfstactiviteit.

Koffie

Als je even bij wilt komen, even op moet warmen of ontzettend veel zin hebt in een kopje koffie, dan is er in Amsterdam meer dan genoeg keuze. Een paar van mijn favorieten zijn The Breakfast Club, Sticky Fingers en Berry Amsterdam.

Rijksmuseum

Wanneer het regent, is het Rijksmuseum de oplossing. Het toerisme is in de herfst iets minder, en dus is het rustiger in het museum. Neem een kijkje bij de Nachtwacht en drink daarna een lekker bakje koffie in het café!

Pathé Tuschinski

Perfect voor in de herfstmaanden, want zodra je hier zelf geweest bent, kun je beamen dat de gevel van dit mooie pand er behoorlijk spooky uitziet.

HAPPY FALL!