EEN DAG IN... DELFT!

 BY DENISE IN TRAVEL      POSTED ON 12 SEPTEMBER 2017

Delft is een soort klein Amsterdam; er zijn grachten, er zijn bootjes en er zijn unieke boutiques. Verder vind je er heel veel blauw en uiteraard ook lekker eten. Hier lees je over mijn dag in Delft, met onder andere bootjes, plantjes en concept stores.

In de vroege ochtend liepen we vanaf het station naar de botanische tuinen. Het was een warme dag, dus bij aankomst waren we al oververhit. Gelukkig stonden er overal tuinsproeiers en konden we even afkoelen. Vervolgens genoten we van alle verschillende soorten planten, namen we een kijkje in de ongelofelijke warme kas en hielden we op elke hoek fotoshoots.Toen we na ruim anderhalf uur de botanische tuinen gezien hadden en een kijkje hadden genomen bij TU Delft, liepen we door het inmiddels gezellig drukke centrum naar The Living. Dit restaurantje maakt biologisch eten en heeft daarnaast een superleuke inrichting!
Na de lunch was het tijd om te gaan shoppen. Niet alleen was er een markt (met ongelofelijk veel Delfts blauw), ook heeft Delft veel kleine concept & vintage stores. Hier mijn favorieten:
• INSTORE Conceptstore
• Seven Days Store
• Meneer van Ulden (LP's)
• Offline Is The New Black vintage store

De allerleukste winkel vind ik Groene Vingers, met heel veel plantjes, accessoires en de mooiste inrichting.

We liepen terug naar de Koornmarkt, vlakbij het station, voor een rondvaart door de grachten van Delft. Een buitenkunst-student vertelde ons over de Delftse kunstenaars en bracht ons een stukje geschiedenis van dit stadje bij. In 45 minuten voeren we door Delft, voor €8,- p.p.

Aan het einde van de dag gingen we pizza eten bij Fratelli op de Beestenmarkt, waar het ontzettend gezellig was. Alle terrasjes zaten vol, er was muziek en aan de bomen hingen lampjes. Daarnaast was de pizza erg lekker. Een aanrader dus!

Daarmee kwam onze dag in Delft ten einde. Het was een dag vol gezelligheid, smalle straatjes en heel veel eten.

Meer van Brooklyn Morning zien? Dat kan!
  brooklynmorning