de mooiste plekjes van zwitserland

 BY DENISE      POSTED ON 27 FEBRUARY 2017

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik met oma vertrok naar Zwitserland. In vijf dagen tijd hebben we alle prachtige natuur van Zwitserland kunnen bewonderen, van alpenweides tot besneeuwde bergen. We maakten een tocht langs allerlei autovrije dorpjes en hebben ontzettend veel in de trein gezeten, rijdend door de mooie landschappen. Omdat het zo leuk was en ik zoveel prachtige dingen heb gezien, heb ik besloten om de allerleukste plekjes onder elkaar te zetten. Dit zijn de 5 plaatsen in Zwitserland die je móét zien!

Vierwaldstättersee bij Luzern

Dit meer ligt bij de grote stad Luzern en allerlei kleine dorpjes zoals Vitznau en Weggis. Op loopafstand van het station Luzern kun je de boot pakken, die je langs al deze mooie plekjes vaart en aanmeert bij een aantal dorpjes. Gedurende de boottocht kun je genieten van de prachtige natuur en wat drinken in het restaurantje op de boot. Toen wij hier waren, was het mistig en waaide het erg hard, maar dit maakte het voor mij alleen maar mooier.

Rigi Kulm

Wij meerden aan bij Vitznau en namen hier de tandradbaan naar ons hotel (écht een ervaring!). We verbleven in hotel Alpina, waar ik voor de eerste keer tijdens onze reis in de sneeuw stond en we de hele avond foto’s en sneeuwengelen hebben gemaakt. De volgende dag gingen we nog verder de bergen in, naar Rigi Kulm op 1752 meter boven zeeniveau. Dit uitkijkpunt was echt te mooi voor woorden; het leek wel een scène uit een film.

Braunwald

Braunwald is een autovrij dorpje in de bergen, waar je alleen kunt komen met een kabelbaan: de Braunwaldbahn. Een hele unieke ervaring. Toen we eenmaal boven waren en souvenirtjes hadden geshopt, werden we opgehaald met deze vierbenige taxi. Dit was geregeld via ons hotel, Alexander’s Tödiblick, waar we dus ook naartoe werden gebracht. We checkten in en zijn daarna een stukje gaan lopen door de sneeuw en langs typische berghuisjes. Uitgeput kwamen we terug in het hotel en besloten om even te gaan slapen. Toen we wakker werden, was de mist opgetrokken en zagen we opeens dat we omgeven waren door gigantische bergen. Dit dorpje en hotel zijn een absolute aanrader.

Glacier Express

De Glacier Express is de langzaamste sneltrein ter wereld en rijdt door allerlei verschillende gebieden en landschappen. De route gaat langs onder andere Davos, Chur, Andermatt en het hoogtepunt is de Oberallpass (2033 meter), wat je op de foto hieronder kunt zien. Het is een lange zit, maar onderweg kun je wel wat te eten bestellen! Daarnaast krijg je een audioguide en kun je van het uitzicht genieten door de panoramaramen.

Zermatt / Matterhorn

Het állerleukste dorpje was Zermatt, waarschijnlijk omdat het iets toeristischer was en de sfeer echt top was. Wandelend door de straatjes, kochten we nog meer souvenirtjes en aten we pizza in een bést wel fancy restaurant. Iedereen sprak goed Engels, wat ook wel fijn was, na vier dagen Duits gepraat te hebben. Het letterlijke hoogtepunt van onze trip vond ook plaats in Zermatt, namelijk toen wij met de Gornergrat Bahn ontzettend hoog de bergen in gingen om de Matterhorn te bewonderen. Als je in Zermatt bent, dan moet je dit echt doen.

Dus, geniet van alle sneeuw en vergeet niet om bergen chocola mee naar huis te nemen! (no pun intended)


 brooklynmorning

 brooklynmorning