'T KOFFIEBOONTJE

Op zondagochtend stommelde ik nog half in slaap ’t Koffieboontje op de Gruttersdijk binnen. We werden onthaald door de geur van koffie, heerlijk uitziende stukjes taart en een opgewekte ‘goedemorgen’ van het personeel. Een koffietentje om rustig wakker te worden, te werken of om bij te kletsen met vriendinnen onder het genot van een kopje koffie.

Terwijl we plaatsnemen op twee stoeltjes bij het raam, neem ik de ruimte in me op. Aan de grote boomstamtafel zitten twee mensen te werken. Wat mij meteen opvalt, zijn de prachtige gloeilampjes boven deze fijne werkplek. Op de krukken bij het raam drinken twee vriendinnen een kopje koffie, met uitzicht op de molen. Mijn favoriete plekje is natuurlijk het hoekje bij het raam, met de hangstoel! Het is er knus en gezellig. Wanneer er even later een gezinnetje binnenkomt, vermaken de kinderen zich met boekjes en potloden, terwijl hun ouders even bijkomen aan een tafeltje in het midden van deze ruime zaak. Bij ’t Koffieboontje vind je dus vooral veel locals, iets wat het voor mij nog leuker maakt. Het állerleukste is, dat je overal houten, gele en lichtblauwe details terugvindt.

Maar, laten we eerlijk zijn, uiteindelijk kom je hier niet voor de inrichting. Alles draait om de koffie. En daarvoor ben je bij ’t Koffieboontje zeker aan het juiste adres. Van een espresso tot een flat white en daarnaast verschillende soorten filterkoffie; een ruim aanbod. Mijn aanrader is zeker weten de latte macchiato. Handig om te weten is, dat de koffie ook to go is! Als je geen zin hebt in koffie, dan kun je kiezen voor thee, sapjes, smoothies of hot chocolate.

En wanneer je dan eindelijk een keuze hebt gemaakt, kun je er ook nog eens wat lekkers bij nemen. Zo hebben ze croissants, yoghurt en taartjes. Ik kon het niet laten om de Red Velvet én de Carrot Cake te proberen en ze waren allebei goddelijk. Als je bij ’t Koffieboontje bent, móét je dit proeven. Verder kun je bij de lunch sandwiches bestellen. Voor iedereen is er wel wat, want gluten-, lactose- en suikervrij eten wordt ook aangeboden.

Je kunt dit koffietentje vinden op Gruttersdijk 42, in het mooie Utrecht. Hoewel deze locatie bij de molen prachtig is, kan ik me voorstellen dat dit een beetje uit de route ligt. In dat geval kun je naar ’t Koffieboontje op de Oudegracht, met ook hier lekkere koffie en een geweldige inrichting.

’t Koffieboontje is dus eigenlijk alles in één. Een ontmoetingsplek, een werkplek en een onthaastingsplekje. Er hangt een gezellige sfeer; er wordt zachtjes gepraat, terwijl het personeel mooie kunstwerkjes maakt van de koffie en je op de achtergrond het geluid van typende vingers hoort. Er is WiFi, er is gezelligheid en er is koffie. Meer heb je niet nodig.

Voor openingstijden en meer informatie kun je een kijkje nemen op de website: www.tkoffieboontje.nl.

Zowel ’t Koffieboontje als Brooklyn Morning zijn te vinden op social media.

't Koffieboontje:

Brooklyn Morning: