GYS

Mijn favoriete biologische restaurant in Utrecht is Gys. Met twee vestigingen hebben ze inmiddels een naam gecreëerd in de Domstad, en dat is niet voor niets. Naast het feit dat al het eten en drinken biologisch is, vind je er ook veel vegetarische en vegan gerechten. Voeg een prachtige locatie en kwaliteit toe, en je hebt een hotspot!

Gys is dus te vinden op twee plekjes in Utrecht. Ik ging naar de Amsterdamsestraatweg, speciaal voor de zoete aardappelburger, die op dat moment op het menu stond. Elke vestiging heeft een eigen menukaart, en deze verandert ook nog eens in de zoveel tijd. Momenteel is er een herfstmenu met allerlei seizoensproducten, zoals paddenstoelen, pompoenen en appels. Genoeg variatie dus!

Toen we binnenkwamen, werd ik meteen verliefd op de lampjes, de groene inrichting en de bloemen op elke tafel. We zochten een plekje in een hoek en namen plaats op een bankje. Na het bestuderen van de kaart, besloten we de huisgemaakte sappen en limonades uit te proberen. Het sapje met watermeloen, aardbei, citroen en munt is een echte aanrader!

Hoewel ik van tevoren al had besloten dat ik ging voor de zoete aardappelburger, ging ik toch twijfelen bij het zien van de menukaart, omdat er zoveel verschillende dingen op stonden. Zo zijn er burgers, salades, soepen en meer! Niet te vergeten is dat je veel gerechten glutenvrij kunt bestellen. Uiteindelijk ging ik toch voor mijn eerste keuze en uiteraard kon de friet daarbij niet ontbreken. TIP: Als je echt niet kunt kiezen, ga dan voor de ‘proeverij’. Je krijgt dan allerlei verschillende kleine gerechtjes.

Mijn favoriete ding aan Gys, naast het lekkere eten natuurlijk, is de manier waarop het werd gepresenteerd. Het zag er echt uit als een kunstwerk. Eindstand: ik zat zo vol dat ik niet eens alle frietjes heb opgegeten, en dat is echt een prestatie.

Naast de vele plekjes binnen, is er ook nog een terras. En het wordt nog mooier, want bij deze hotspot is er ook WiFi. Je hoeft alleen maar even de code aan een van de vriendelijke medewerkers te vragen.

Als je geen tijd hebt om te blijven, of liever in je pyjama op de bank geniet van je maaltijd, dan is afhalen en bezorgen ook mogelijk bij Gys. Meer informatie hierover kun je vinden op de website: www.gysutrecht.nl. Daar vind je ook de menu’s.

Wij bezochten dus de Amsterdamsestraatweg, maar hier was op dat moment markt. Hoewel we daar binnen geen last van hadden, was het bereiken van de locatie een beetje rommelig. Als er markt is, kun je ook nog naar het adres op de Voorstraat.

Kortom, voor kwaliteit, variatie en unieke maaltijden, ben je bij Gys aan het juiste adres.

Zowel Gys als Brooklyn Morning zijn te vinden op social media.

Gys:

Brooklyn Morning: