DE LEUKSTE HOTSPOTS IN... UTRECHT!

 BY DENISE IN TRAVEL      POSTED ON 16 OCTOBER 2017

Utrecht is toch wel een van mijn favoriete steden in Nederland. De grachten, de kleine winkeltjes en vooral de vele restaurantjes zorgen ervoor dat ik, wanneer het maar kan, in Utrecht te vinden ben. Ik heb een paar van mijn favoriete plekjes uitgekozen om te delen: ’t Koffieboontje, Gys en Frites Atelier Amsterdam. Voor koffie, voor lunch, voor friet. En het liefst allemaal in één dag.


'T KOFFIEBOONTJE

Op zondagochtend stommelde ik nog half in slaap ’t Koffieboontje op de Gruttersdijk binnen. We werden onthaald door de geur van koffie, heerlijk uitziende stukjes taart en een opgewekte ‘goedemorgen’ van het personeel. Een koffietentje om rustig wakker te worden, te werken of om bij te kletsen met vriendinnen onder het genot van een kopje koffie.


GYS

Mijn favoriete biologische restaurant in Utrecht is Gys. Met twee vestigingen hebben ze inmiddels een naam gecreëerd in de Domstad, en dat is niet voor niets. Naast het feit dat al het eten en drinken biologisch is, vind je er ook veel vegetarische en vegan gerechten. Voeg een prachtige locatie en kwaliteit toe, en je hebt een hotspot!


FRITES ATELIER AMSTERDAM

Mijn levensmotto komt ongeveer neer op ‘fries before guys’ en bij Frites Atelier Amsterdam (in Utrecht) kwamen al mijn fritesdromen uit. Sergio Herman heeft van een doodnormale snack een unieke friet gemaakt, en dát proef je. Voor op de kwalitatieve frites is er keuze uit vijf verschillende sauzen of een van de sensationele toppings. Friet was nog nooit zo bijzonder!