LOFF

Loff is een uniek concept in Breda; voor een buffet van vegetarische en grotendeels vegan gerechten, ben je hier aan het juiste adres. Bovendien is al het eten biologisch! Het is een modern restaurant, met een gezellige inrichting en genoeg aanbod aan voedsel voor ieder.

Deze hotspot ligt een stukje lopen vanaf de binnenstad, maar dit wordt allemaal goedgemaakt door het fijne, open gevoel wat je krijgt in dit restaurant. Bij Loff kun je binnen of buiten zitten, met alle voordelen van dien. Wanneer je binnen plaats neemt, kun je namelijk genieten van het open uitzicht door de glazen wand aan de achterzijde van het gebouw, je kunt tijdens het eten meekijken met de koks (vanwege de mooie, open keuken) én je zit dicht bij het buffet zelf. Wat wil je nog meer? Ook buiten eten, op het tuinterras, is tijdens een zwoele zomeravond heerlijk.

Op het gebied van inrichting scoort Loff dus punten. Binnen lijkt alles nog ruimer door de witte sfeer, en intiem eten aan een tweepersoonstafel is hier zeker gezellig. Maar, laten we eerlijk zijn, alles draait natuurlijk om het eten.

Bij Loff is het de bedoeling dat je een aantal gerechten opschept en dit vervolgens laat afwegen. Het gewicht (en bedrag) komt op een pasje te staan, waarmee je later nog meer eten kunt laten afwegen en uiteindelijk kunt afrekenen. Het leuke aan eten bij Loff, is dat er voor iedereen wat lekkers is. Er is namelijk glutenvrij eten en meer dan genoeg aanbod voor veganisten. Daarnaast zijn er koude en warme gerechten, dus genoeg keuze. Zo vind je er verschillende soorten salades, maar ook lasagne en aardappeltjes. Voor de fijnproevers zijn er wat uniekere gerechten, zoals hartige bietentaart. Niet te vergeten zijn de verschillende sauzen. TIP: Probeer de veganaise! Ik heb in tijden niet zo’n lekkere veganaise geproefd!

Als je bij Loff gaat eten, raad ik je wel aan om bewust te kiezen voor het opscheppen in gedeeltes. Het eten wordt dus gewogen en de prijs wordt berekend aan de hand van het gewicht. Wanneer je je hele bord meteen helemaal vult, zit je sneller aan een bepaalde prijs dan je denkt. Het is daarom handiger om steeds een paar gerechtjes op te scheppen, waarna het wordt gewogen en je een goede inschatting kunt maken van de verhouding tussen de hoeveelheid eten op je bord en de prijs daarvan.

De kwaliteit van het eten is overigens erg goed; alles is vers en je kunt proeven dat er veel aandacht aan besteed is. Niet te vergeten ook, is dat vegetarisch en vooral veganistisch koken behoorlijk wat kennis, tijd en creativiteit vereist.

Loff is gevestigd op de Wilhelminastraat, net iets buiten de binnenstad.

Voor meer informatie over de manier van koken bij Loff en voor een sfeerimpressie, kun je een kijkje nemen op de website.

Zowel Loff als Brooklyn Morning zijn te vinden op Instagram:

 restaurantloff

 brooklynmorning