KOFFIEBAR SOWIESO

Waarschijnlijk mijn favoriete hotspot van Breda is Koffiebar Sowieso, met by far de vrolijkste bediening en de mooiste locatie. Een rustig plekje om even te genieten van een kopje koffie en wat lekkers, of om relaxed te werken (allebei kan natuurlijk ook).

Bij Koffiebar Sowieso hebben ze namelijk gratis WiFi, eigengebrande koffie en een gevarieerde menukaart met allerlei vegan opties, zoals carrot cake! Verder is er all day breakfast: granola met bio yoghurt, vers fruit, noten en cacaonibs. TIP: Probeer ook eens een tosti!

Handig om te weten is, dat je, wanneer je koffie bestelt, ook nog keuze hebt uit verschillende soorten melk: volle biologische melk, soja-, amandel- of kokosmelk. Even niet in de mood voor koffie? Geen probleem! Naast koffie kun je ook kiezen voor thee, fris of een van de verse sappen. Zo koos ik voor een vegan brownie en deze smoothie met berries (aanrader!), nadat we plaats hadden genomen in het tuintje.

Dit tuintje is overigens mijn favoriete deel van deze hotspot. Omringd door groen kun je op de houten banken of aan een tafeltje genieten van de buitenlucht. Het moestuintje bij de deur maakt het helemaal af.

Wanneer je toch liever binnen plaatsneemt, zit je ook hier heerlijk. Het is een fantastisch plekje om even bij te kletsen met een kopje koffie, maar ook in je eentje verveel je je hier niet; genoeg kranten en tijdschriften en daarnaast natuurlijk de gratis WiFi! Over de inrichting valt geen slecht woord te zeggen; aan hout en groen geen gebrek.

Koffiebar Sowieso is te vinden op de Nieuwstraat, in het stadscentrum van Breda.

De openingstijden zijn te vinden op de Facebook-pagina van de koffiebar en voor een kijkje achter de schermen kun je terecht op hun Instagram. Hier vind je onder andere kiekjes van het eten (pas op, je krijgt er echt veel honger van), het moestuintje en het vrolijke personeel.

Kortom, voor goede koffie, lekker eten en een gezellige sfeer, ben je bij Koffiebar Sowieso aan het juiste adres. Alles uit de keuken van deze hotspot is van goede kwaliteit, over de inrichting is goed nagedacht en het stadstuintje maakt dit plekje uniek.

Zowel Koffiebar Sowieso als Brooklyn Morning zijn te vinden op Instagram:

 koffiebarsowieso

 brooklynmorning