THE BLUEBERRY

Bij The Blueberry op de Hof is het net alsof je even New York binnen wandelt. De Amerikaanse vibes zijn in alles terug te vinden en ik werd er bijzonder gelukkig van. Het is een ontbijt- en lunchzaak in de binnenstad van Amersfoort; lopend gemakkelijk bereikbaar en een prachtig pand!

Als je The Blueberry binnen loopt, valt de inrichting direct op. Het is er gezellig, en vooral erg geel. Alles is in de gele sfeer, van de kussentjes tot een paar muren en ook op de menukaart zijn hinten geel te ontdekken. Beneden, direct naast de deur, is een gezellig hoekje met een bankje, een paar tafeltjes en wat boeken, waar je kunt genieten van het eten. Als je de trap op gaat naar de volgende verdieping, kom je bij mijn favoriete deel van het pand. Hier hangt de ultieme New Yorkse sfeer, aangekleed met foto’s en kussentjes. Ook op de lampjes ben ik helemaal verliefd.

Wanneer het zonnetje doorbreekt, kun je bij The Blueberry plaatsnemen op het terras!

Ook op de menukaart is Amerika terug te vinden. Zo hebben ze een Amerikaanse Koffietafel, met zowel hartig als zoet, en een American Breakfast. Verder kun je kiezen voor bijvoorbeeld de Pastrami Sandwich, een New York Classic. De volledige menukaart (en openingstijden) kun je vinden op de site van The Blueberry: www.theblueberry.nl. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Walk Of Fame, French Toast en American Pancakes. Wat ook leuk is om te weten, is dat er regelmatig nieuwe dingen en specials zijn! Elke dag maken ze verse taartjes en dergelijke, iets wat je kunt volgen via Instagram. Niet alleen het eten is heerlijk, ook als je van lekkere smoothies of koffie houdt, ben je bij The Blueberry aan het juiste adres. Aanraders zijn Caramellow (voor als het koud is buiten en het enige wat je nodig hebt koffie is) en de Sunset Boulevard Smoothie (voor wanneer je rondhuppelt in korte broeken).

TIP: Vergeet wanneer je een blik op de menukaart werpt niet om de WiFi-code, die daarop te vinden is, in te voeren op je telefoon! Zo kun je al het lekkers meteen delen via social media!

Lola en ik aten bij The Blueberry de Walk Of Fame en die dag hadden ze deze prachtige rainbow cake gemaakt! De bediening was vriendelijk en kwam ons meermalen vragen of alles naar wens was. Via Instagram krijg je dagelijks een kijkje achter de schermen. Zo zie je bijvoorbeeld dat het personeel het bord aan het versieren is of cupcakes staat te bakken. Natuurlijk kun je ook de kiekjes van al het lekkere eten en het zonnige terras niet missen!

The Blueberry is te vinden op de Hof 21, te herkennen aan de wapperende Amerikaanse vlag uit het raam.  

The Blueberry is uniek in Amersfoort; nergens anders kun je je zo laten onderdompelen in geweldig voedsel en in Amerika als hier. Dus als je net zoveel van al deze Amerikaanse vibes houdt als ik (of gewoon van heerlijk eten), dan is The Blueberry zeker een bezoekje waard!

Zowel The Blueberry als Brooklyn Morning zijn te vinden op social media:

 theblueberry033

 TheBlueberry033

 brooklynmorning

 brooklynmorning