SON OF A CROQUE

Op de Arnhemsestraat, in het centrum van Amersfoort, is een fantastisch ontbijt- en lunchtentje gevestigd: Son of a Croque. Een super leuk concept, uitgevoerd op waarschijnlijk de beste manier. Bij Son of a Croque maken ze Croques; logisch natuurlijk. Er is keuze uit een groot aantal, zoals bijvoorbeeld een Croque met Angus Steak, ovenfrietjes en gekarameliseerde ui of een Croque met verschillende soorten kazen. Op de muur van het gezellig drukke restaurantje hangen de verschillende keuzes met de bijbehorende ingrediënten, die je kunt afscheuren en waarna je bij de toonbank jouw bestelling kunt doorgeven. Door middel van een Pagersysteem word je opgeroepen wanneer het eten klaar is, iets wat ik persoonlijk erg handig vind.

Ik had Croque N0 65, maar wel vegetarisch (obviously)! Op deze Croque zitten gebakken champignons, oude gracht kaas, sjalot en kruidenboter. Spekreepjes erbij is mogelijk. We hadden een plekje middenin de zaak en hebben heerlijk genoten van ons eten, terwijl Lola helemaal gelukkig werd van de Michael Jackson muziek die voorbijkwam. Lola had overigens N0 47, met kippendij, waar ze erg over te spreken is.

Er worden echter niet alleen maar Croques gemaakt. Ook voor koeken, taartjes, soepen, salades en sapjes ben je bij Son of a Croque aan het juiste adres.

Bij binnenkomst werd het systeem duidelijk uitgelegd en kregen we een mooi plekje, tussen andere, gezellig kletsende mensen. Het meeste personeel stond echter wel achter de toonbank, druk met het opnemen van bestellingen en het maken van Croques. Met vragen of problemen kun je wel bij hen terecht, maar je zult even een paar stappen moeten zetten.

Waar ik ontzettend gelukkig van werd, was de inrichting (onverwachts, Denise, super onverwachts). De locatie is niet bijzonder groot, maar door de gigantische spiegels wordt veel ruimte gecreëerd. Je hebt de keuze om te zitten op een barkruk aan de grote, hoge tafel in het midden of plaats te nemen aan een normaal tafeltje, wat iets intiemer is. En ik, als inrichtingsfanaat, vind vooral de belichting en kleurkeuze helemaal top. Hoewel de toonbank er niet direct uitspringt, is ook dit een mooie toevoeging.

Er hangt een gezellige sfeer, maar vooral in het weekend zit het redelijk vol. Het zou dus kunnen voorkomen dat je even moet wachten, maar dat is het zeker waard!

Op korte termijn zullen meerdere locaties geopend worden, maar voor nu kun je alle heerlijke Croques halen in Amersfoort!  

Voor openingstijden en het volledige menu kun je een kijkje nemen op sonofacroque.com.

Let wel op! Je kunt bij Son of a Croque alleen pinnen.

Uit alles blijkt dat je welkom bent bij Son of a Croque, het staat zelfs op de deur. Kortom, op alle fronten scoort dit leuke initiatief zeker punten. Het is origineel, niet eerder gedaan. Het eten is van goede kwaliteit, het is gezellig en over de inrichting is ontzettend goed nagedacht. Ze maken hun slogan ‘Making terribly good things between things’ zeker waar.

Zowel Son of a Croque als Brooklyn Morning zijn te vinden op social media:

 sonofacroque

 sonofacroque

 brooklynmorning

 brooklynmorning