5x TRIPJES IN DE HERFST

 BY DENISE IN TRAVEL      POSTED ON 16 SEPTEMBER 2017

Hoewel ons eigen land prachtig is in de herfst, zijn er ook genoeg andere plekken waar je je kunt vermaken tijdens dit seizoen. Daarnaast is het superfijn om er even tussenuit te gaan, voordat de feestdagendrukte begint en je de rest van het jaar bezig bent met cadeautjes kopen en eten. Dit zijn de 5 leukste en gezelligste tripjes in de herfst, binnen Europa!

Brighton

Engeland in de herfst is perfect. In geen enkel ander seizoen zitten we op de regen te wachten, behalve tijdens de herfst. En voor regen, druilerig weer en thee, moet je in Engeland zijn. Specifieker nog: in Brighton. Twee jaar geleden ging ik in oktober naar Zuid-Engeland en bezocht ik Brighton voor een dagje. Er zijn meer dan genoeg winkels (om alvast wat kerstcadeautjes te scoren), heerlijke restaurants en vanaf de Brighton Pier heb je een prachtig uitzicht over de zee en de stad. Vooral ’s avonds is het hier erg mooi, én gezellig.

Verder dronken we thee en aten scones bij Saltmarsh Farmhouse in Seven Sisters Country Park en gingen daarna wandelen over de krijtrotsen bij Beachy Head, ongeveer een uurtje rijden vanaf Brighton. Als je in Brighton bent, moet je ook dit even gezien hebben.
Corfu

Mis je de zon? In Griekenland zet de nazomer nog even door. Het toerisme wordt minder en minder naarmate de herfst vordert, terwijl de zon blijft. Corfu is een Grieks eiland, met de mooiste natuur. Olijfbomen en kisten vol druiven vind je hier overal. Bij één van de adembenemende baaien kun je zwemmen met kleurrijke vissen en daarna genieten van de Griekse keuken op een terrasje in de ondergaande zon. Ook aan cultuur geen gebrek; de rijke historie van dit eiland zie je terug in musea en in de hoofdstad: Corfu-stad (Kerkyra). Wandelen, fietsen of op een Vespa het eiland verkennen; alles kan. Wanneer je met je scooter door de straatjes bent gereden en heerlijk hebt gegeten, is het tijd voor het bruisende nachtleven. Op Corfu vind je zowel cafés als clubs, voornamelijk in Kerkyra of aan de kust. Een drankje op een dakterras of een wandeling over het strand; Corfu is dé place to be om de zomer af te sluiten.Credits:
1e foto: dreamingcorfu.com
2e foto: Greg Balfour Evans
3e foto: Ellen Rooney

Bourgondië

In de zomer is het te warm, in de winter is het te koud, in de herfst is het precies goed. Ook in het naseizoen is de natuur van Bourgondië erg mooi. Tijdens de zonsondergang in een luchtballon over de wijngaarden varen, wandelen over de paden voor de mooiste uitzichten en genieten van de seizoensproducten bij de lekkerste restaurants. Voor paddenstoelen, kaas en wijn ben je hier aan het juiste adres. Regent het? De perfecte gelegenheid om één (of meerdere) van de kastelen te bezoeken of om naar de spa te gaan!
Credits:
2e foto: thepioneerwoman.com
3e foto: blog.uvinum.co.uk

Het Zwarte Woud

Vaak vergeten we hoe mooi Duitsland eigenlijk is. Behalve de vele historische plekken en de hoofdstad Berlijn, heeft ons buurland ook prachtige bossen te bieden. Het Zwarte Woud ligt in het zuiden en is fantastisch om te wandelen of te fietsen. De natuur bestaat uit onder andere watervallen, uitgestrekte bossen en beekjes. Niet te vergeten zijn de kuuroorden (zoals Bad Wildbad) en natuurlijk kun je niet naar deze plek zonder Schwarzwälder Kirschtorte gegeten te hebben, de specialiteit van het Zwarte Woud. Verder vind je er herbergen, kabelbanen en kastelen.


Credits:
1e foto: theknightstemplar.org
2e foto: tripcentral.ca
3e foto: nutmegnanny.com

IJsland

Eigenlijk hoef ik je niets te vertellen over de ongerepte natuur van IJsland, maar wat je misschien niet weet, is dat je dit land het beste kunt bezoeken in de herfst. Waarom IJsland zo perfect is in de herfst? Het is niet zo koud als in de winter, het is goedkoper vanwege het naseizoen en het is stukken rustiger dan in de zomer. September is het juiste moment van het jaar om het Noorderlicht mee te maken en het hele land rood, geel en bruin te zien kleuren. IJsland is dé plek voor alles waar je aan denkt bij natuur. Van watervallen tot IJslandse paarden, van smeulende vulkanen tot spuitende geisers. Ook voor rotsen, meren, warmwaterbronnen en kliffen, zit je in dit land goed. Met een beetje geluk geniet je van een heldere sterrenhemel! Niet te vergeten zijn de bijzondere bewoners, de IJslandse keukenspecialiteiten en gewoonten.Credits:
1e foto: beautifulnow.is
3e foto: iheartreykjavik.net

Waar ga jij naartoe deze herfst?

 brooklynmorning

 brooklynmorning

 brooklynmorningWij hebben ons best gedaan om alle originele auteurs van de foto’s te benoemen in bovenstaande tekst. Helaas is dat niet in alle gevallen gelukt. Is één van deze foto’s van jou? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

---

We have tried to give all the original authors of the pictures credits. Unfortunately, we failed to do so in some cases. Does one of these pictures belong to you? Please don’t hesitate to contact us.