5 dingen die je móét doen deze kerst

 BY DENISE      POSTED ON 24 DECEMBER 2016

Wellicht heeft iedereen de Kerst redelijk volgepland, maar er zijn altijd wel een paar momentjes wanneer het eten in de oven zit, de tafel gedekt is en er verder niet zoveel te doen valt. Ik heb mijn favoriete kerstrituelen opgeschreven, om je nog meer in de kerststemming te brengen!

Warme chocolademelk

Alhoewel het deze Kerst niet zo koud is buiten, is het alsnog heerlijk om warme chocolademelk te drinken. Vooral wanneer je er mini-marshmallows en sprinkles over gooit! Natuurlijk is slagroom ook een must en een beetje kaneelpoeder maakt het helemaal af. Vergeet het feestelijke rietje niet!

Home Alone

Mijn favoriete kerstfilms zijn de Home Alone films. Het brengt iedereen in de ultieme kerstsfeer en is prachtig en hilarisch tegelijkertijd. Dit jaar is er een kleine verandering in het uitzendschema van RTL4 wat betreft de Home Alone films. Helaas worden de films dit jaar niet meer uitgezonden tijdens Kerst zelf, maar op de dagen erna. De eerste film kun je op dinsdag 27 december om 13:21 bekijken en de tweede film (mijn absolute favoriet, aangezien het zich helemaal in New York afspeelt) op woensdag 28 december om 14:25. Home Alone 3 wordt uitgezonden op donderdag 29 december om 16:05. De andere films zijn zeker niet de moeite waard.

Bewonder de Bijenkorf

Als je in de buurt van Amsterdam bent, moet je heel even bij de Bijenkorf langsgaan om de duizenden lichtjes te bewonderen. Echt adembenemend… Ook de versieringen in de Bijenkorf zelf zijn prachtig!

Leg de Kerst vast

Tijdens de feestdagen ren ik de hele dag heen en weer met mijn Polaroid camera om overal foto’s van te maken. Het is super leuk om Polaroids te maken, aangezien de foto meteen uit de camera komt. Als je geen Polaroid camera hebt, kun je natuurlijk ook gewone foto’s maken en het later nabestellen via apps zoals Printic (aanrader!).

Organiseer een last-minute kerstbrunch

Een vriendin en ik hebben vandaag de beste kerstbrunch ooit gehouden. Credits naar haar en haar moeder voor al het heerlijke eten en de mooie versieringen! We hadden onder andere pudding (framboos met witte chocolade), kerststol, grilled cheese, kerstkoekjes en natuurlijk chocola.

Nu mijn Christmas Week voorbij is, plof ik op de bank en kom ik er de komende dagen ook niet meer vanaf. Ik wens jullie allemaal een fijne kerstavond (luister nog even naar Christmas Eve van Justin Bieber) en een hele gelukkige Kerst, met heel veel eten en cadeautjes!